Semikvantitativní testy pro stanovení alergenů v potravinách
Stanovování a označování alergenů v potravinách aktuálně upravuje nařízení č. 1169/2011 a novela zákona č. 110/1997 Sb. Pro minimalizaci výskytu alergenních složek v potravinách je vhodné na dané alergeny provádět pravidelné testy. Testovat lze buď stěry z prostředí nebo přímo potraviny.
Nabízíme jednoduché testy na alergeny v potravinách, veškerý spotřební materiál potřebný k testování je obsažen v soupravě. Testy jsou dostupné pro následující alergeny (uvedeny jsou detekční limity stěr/potravina):
Lepek (gluten) | 2 ppm | 20 ppm |
Kasein | 10 ppm | 100 ppm |
Soja | 1 ppm | 10 ppm |
Vejce | 0,1 ppm | 1 ppm |
Arašídy | 0,1 ppm | 1 ppm |
Mandle | 0,1 ppm | 1 ppm |
Treska | 0,01 ppm | 0,1 ppm |
Mořské plody | 0,1 ppm | 1 ppm |
Pohanka | 0,1 ppm | 1 ppm |
Mango | 0,2 ppm | 2 ppm |
Více informací rádi zašleme na vyžádání