Alergeny v potravinách


Semikvantitativní testy pro stanovení alergenů v potravinách

Stanovování a označování alergenů v potravinách aktuálně upravuje nařízení č. 1169/2011 a novela zákona č. 110/1997 Sb. Pro minimalizaci výskytu alergenních složek v potravinách je vhodné na dané alergeny provádět pravidelné testy. Testovat lze buď stěry z prostředí nebo přímo potraviny.

Nabízíme jednoduché testy na alergeny v potravinách, veškerý spotřební materiál potřebný k testování je obsažen v soupravě. Testy jsou dostupné pro následující alergeny (uvedeny jsou detekční limity stěr/potravina):

Lepek (gluten)2 ppm20 ppm
Kasein10 ppm100 ppm
Soja1 ppm10 ppm
Vejce0,1 ppm1 ppm
Arašídy0,1 ppm1 ppm
Mandle0,1 ppm1 ppm
Treska0,01 ppm0,1 ppm
Mořské plody0,1 ppm1 ppm
Pohanka0,1 ppm1 ppm
Mango0,2 ppm2 ppm

Více informací rádi zašleme na vyžádání