Mlékárenské kultury

Široký výběr enzymů, mlékárenských kultur a probiotik španělského výrobce určených k výrobě originálních mléčných výrobků s vynikajícími chuťovými vlastnostmi.

Balení kultur nabízíme jak pro domácí uživatele, malé farmy i velké mlékárny. Pro vlastní výrobu čerstvého sýru, jogurtu či kefíru v domácích podmínkách jsou k dispozici speciálně navržené kultury, i s probiotiky a jednoduchým inkubátorem.

Pro bližší informace o větších a speciálních baleních nás prosím kontaktujte.

ProduktVlastnostiAplikace
Enzymy
LysozymeLysozym z vaječného bílku – hydrolýza proteinůPrevence růstu Clostridií v sýrech
CatalaseJátra (hovězí, vepřová) – odstranění peroxidu vodíkuOchrana mléka a syrovátky. Korkařský průmysl
LactaseKluyveromyces lactis – hydrolýza laktózyOdstranění laktózy z mléka
Lamb esteraseJehněčí – hydrolýza mastných kyselinZvýraznění chuti sýrů
Goat lipaseKozí – hydrolýza mastných kyselinZvýraznění chuti sýrů
Animal rennetTelecí – syřidloSýření, výroba sýrů
Vegetal rennetCynara cardunculus – syřidloSýření, výroba sýrů, rostlinného původu
ChymosinKluyveromyces lactis – syřidloSýření, výroba sýrů, mikrobiálního původu
Microbial rennetRhizomucor – syřidloSýření, výroba sýrů, mikrobiálního původu
Mléčné bakterie
Aromatic BMírně prokysávající mezofilní startovací kulturaČerstvé, měkké, polotvrdé a tvrdé sýry, speciální pro syrové mléko
Mesophile KSměs mezofilní startovací kulturyMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry, s dobrou prokysávací schopností a tvorbou aroma
Mesophile IIIRychle prokysávající mezofilní startovací kulturaMěkké a polotvrdé sýry
Mesophile PlusMezofilní a termofilní startovací kulturaMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry
Mesophile FMezofilní startovací kultura, heterofermentativní, vysoce aromatickáČerstvé sýry, máslo a kysaná smetana
Thermophilic BRychle prokysávající termofilní startovací kulturaMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry, pasta filata
Thermophilic CStředně rychle prokysávající termofilní startovací kultura, vysoce aromatickáMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry
Lb. rhamnosusZvýrazňuje chuť a aromaMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry
Aromatic helveticusVysoce aromatická kulturaPolotvrdé a tvrdé sýry
Propionibacterium shermaniiTvorba ok, zvýrazňuje chuť a sladkostMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry
Ferlac tortaVysoce proteolytická a aromatická kulturaSýr Torta
Lb. caseiZvýrazňuje chuť a aroma, zlepšuje texturuMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry
Leuconostoc mesenteroidesMezofilní kultura s tvorbou plynuMáslo, modré sýry
Ferlac AGSměs vysoce aromatických a proteolytických kulturMěkké a polotvrdé sýry
Aromaplus goatSměs termofilních a mezofilních kultur, plná chuťKozí sýry
ProtectiveKultury prodlužující trvanlivost mléčných výrobků s krátkou dobou spotřeby, inhibují růst nežádoucí mikroflórySyrové mléko, čerstvé sýry
LusitanoSměs mezofilních a termofilních kultur, dobré prokysávání, tvorba textury a chutiMěkké a polotvrdé sýry
Penicillium camembertiBílá plíseň, povrchová, urychluje lipolýzu a proteolýzuSýry s bílou plísní na povrchu
Penicillium roquefortiModrá plíseň, charakteristické aroma, barva a chuťModré sýry
Brevibacterium linensAromatická a proteolytická oranžová kulturaMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry
Geotrichum candidumOšetření povrchu sýrůMěkké sýry
Ferlac CortezaOšetření povrchu sýrů, zabránění růstu nežádoucích plísníMěkké, polotvrdé a tvrdé sýry
Protiplísňové přípravky
Concentrated AntimouldProtiplísňový přípravek, koncentrovaný NatamycinVšechny druhy sýrů
Antimould RosellPřírodní protiplísňový přípravek, bez antibiotikPřírodní protiplísňový přípravek efektivní proti černým plísním na sýrech Torta a měkkých sýrech
Kysané mléčné výrobky
Yogurt IKultury Lb. bulgaricus a St. thermophilusTradiční jogurt
Yogurt IIKultury Lb. bulgaricus a St. thermophilus s texturizujícími vlastnostmiMíchaný krémový jogurt
Yogurt DolceJemná jogurtová kultura, krémová textura a vývoj aromaPevný jogurt
Kefir BHeterofermentativní kulturaKefír bez produkce plynu
Kefir CHeterofermentativní kultura s kvasinkamiNapěněný kefír
Kefir HHeterofermentativní mezofilní kultura, bez produkce plynuKefír jemné chuti
AyranTermofilní směs kulturVýroba Ayran (míchané fermentované mléko)
ABTProbiotické kulturaProbiotické fermentující kultury (pevné nebo míchané)
LebenMezofilní kulturaMíchané fermentované mléko původem ze severní Afriky
Probiotika
BifidobacteriasMléčné výrobky, zmrzliny, potravinářský průmysl obecně, složení podle zákaznických požadavkůTobolky
Lb. CaseiŽvýkací tablety
Lb. RhamnosusObálky
S. ThermophilusBlistry
Lb. BulgaricusVaginální forma
Lb. AcidophilusKapsle
AcuilacLyofilizovaná probiotika pro rybyProbiotika pro přímou aplikaci do vodního prostředí
Bacti-LacKoncentrovaná probiotika v kapslíchK přímé lidské spotřebě